2 Su bardağı) un
Tuz
1 Çay kaçığı kuru maya
½ Tatlı kaşığı şeker
¼ Su bardağı ılık su
150 gr yoğurt
½ kg domates
1 Orta boy soğan
250 gr kıyma
1 Demet maydanoz
5 Diş sarımsak
5 Adet sivri biber (tohumları temizlenmiş)
Karabiber
1 Limon
- Soğanı, maydanozu ve sivribiberi ince ince kıyın.
- Sarmısağı dövün.
- Maya ve şekeri 1/4 su bardağı ılık su ile ezin.
- Limonu sekize bölün.
- Fırınınızı orta ısıda ısıtıp hazırlayın.
- Una 2 çay kaşığı tuz katın ve karıştırın.
- Ortasını havuz biçiminde açın.
- Bir kapta mayaya ılık suyu ve şekeri karıştırın.
- Una mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup karıştırın.
- Yumuşak hamur elde edin ve ele yapışmaz kıvama gelene
kadar yoğurun.
- Üzerine nemli bir bez örtüp 30 dakika ılık ortamda
mayalanmaya bırakın.
- Bu arada harcı hazırlayın.
- Bunun için bir karıştırma kabına domatesi, soğanı,
çiğ kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz
ve karabiberi iyice karıştırın.
- Mayalanmıs hamuru ufak toplar halinde bölün.
- Merdane ile istediğiniz büyüklükte daire şeklinde açın.
- Harcı hamurun kenarlarından 1 cm boşluk bırakarak yayın.
- Bir fırın tepsisini unlayıp lahmacunları içine dizin.
- Fırınınızın orta katında 15 dakika pişirin.
- Lahmacunları sıcak olarak limon eşliğinde servis yapın.
Derya Baykal 23.01.2009 Krepli Lahmacun Tarifi
Home
23 ocak oya inci yemek tarifleri
23 ocak örgü panço modeli
23.01.2009 derya baykal
23.01.2009 deryalı günler izle
Derya Baykal 23.01.2009 Krepli Lahmacun Tarifi
Derya Baykal 23.01.2009 Krepli Lahmacun Tarifi
Derya Baykal 23.01.2009 Krepli Lahmacun Tarifi
Derya Baykal 23.01.2009 Krepli Lahmacun Tarifi
Etiketler:
23 ocak oya inci yemek tarifleri
,
23 ocak örgü panço modeli
,
23.01.2009 derya baykal
,
23.01.2009 deryalı günler izle
,
Derya Baykal 23.01.2009 Krepli Lahmacun Tarifi
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder